Rektör Özkan: “Emek vermeden bir yere gelmek mümkün değil”

Rektör Özkan: “Emek vermeden bir yere gelmek mümkün değil”
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nin düzenlediği Cumhuriyet’in Yüzü Kadınlar Söyleşisinde lise öğrencileriyle buluştu.

Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet’in Yüzü Kadınlar Söyleşisi düzenlendi. Konuşmacıları arasında Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın olduğu söyleşiye, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse, Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Program kapsamında Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu, İlk Kadın Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongre Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu, ilk kadın hava kontrolörü Nevin Doman deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

100 YILI GERİDE BIRAKTIK SONRAKİ YÜZYILDA NELER YAPACAĞIZ

Lise öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Cumhuriyetin 100. yılında sizlerle burada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İlk 100 yılı geride bıraktık Türkiye Cumhuriyeti bize muhteşem şeyler armağan etti. Ancak bundan önce Osmanlı’da bizimdi, Selçuklu ’da bizimdi diğer Türk uygarlıkları da bizimdi. Hepsi bizi bugün biz yapan hiçbiri birbirinden ayrılmayacak unsurlar. İlk 100 yılı geride bıraktık bundan sonraki yüzyılda neler yapacağız bence artık hızlı bir şekilde bunu hedeflememiz gerekiyor hep beraber. Ben Akdeniz Üniversitesi için buna başladım.” dedi.

BİR YERDE OLMAK İÇİN YAPACAĞINIZ TEK BİR ŞEY VAR EMEK VERMEK

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Özkan, “Bir yerde olmak için yapacağınız tek bir şey var o da emek verip kendini adamak. Her başarılı örnekte bunu görüyorsunuz. Albert Einstein bile, “Dehanın 10’da 1’i yetenek 10’da 9’u da çalışmaktır.” demiştir. Ben hep çocuklarıma da bunları söylüyorum, ne kadar yetenekli olursanız olun emek vermeden bir yere gelmek mümkün değil. Sizlerin bu yaşlarda kendisine hedef koyması çok önemli. Bu anlamda benim size tavsiyem, çok erken yaşta kendinizi tanımanız ve hedefinizi belirlemeniz. Kendi karakterinize uygun gerçek hedefler belirlemeniz ve seçeceğiniz meslek size uygun mu, siz mesleğe uygun musunuz diye değerlendirmek. Hedefi erken belirlemek sizin bir adım öne geçmenizi sağlıyor ancak bu yetmiyor elbette. O hedefler doğrultusunda yaşamanız ve çalışmanız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.